All News

Bouw van Ringers in Alkmaar feestelijk van start

28 May 2024

2 Ringers start bouw min
LEVS Ringerskwartier plandelen legenda
LEVS Ringerskwartier impressie8 min
LEVS Ringerskwartier impressie7 min
LEVS Ringerskwartier impressie9 min
LEVS Ringerskwartier impressie10 min
LEVS Ringerskwartier impressie11 min
LEVS Ringerskwartier impressie12 min
LEVS Ringerskwartier impressie19 min
LEVS Ringerskwartier impressie18 min
LEVS Ringerskwartier impressie17 min
LEVS Ringerskwartier impressie15 min
LEVS Ringerskwartier impressie16 min
LEVS Ringerskwartier impressie13 min
1 Ringers start bouw

De bouwwerkzaamheden aan dit nieuwbouwensemble in het Ringerskwartier naast het industriële erfgoed van de voormalige cacao- en chocoladefabriek en het Noordhollandsch Kanaal waren al begonnen. Gisteren hebben Almaar wethouder Wonen Jasper Nieuwenhuizen en BPD regiodirecteur Peter van Oeveren samen met Koen van der Maat van Van der Gragt officieel het startschot gegeven voor de bouw.

In opdracht van BPD werkt LEVS aan de hoektorens De Bonbon en De Waaier. De twee torens van LEVS hebben een duidelijke samenhang maar ook elk een eigen sfeer en uitstraling, als een twee-eiige tweeling. De één robuuster en industriëler, met een grove rode baksteen en ruige kroon. De ander verfijnder, chiquer, met witte en gele glanzende bakstenen en een strakke ‘pet’. Samen goed voor 177 koopappartementen, met veel licht, uitzicht en slimme inbedding in dit nieuwe stedelijk weefsel.

FARO maakte het ontwerp voor de middelste woontoren De Cacao met parkeergebouwen, kdra architecten ontwierp de huurappartementen in De Pastille. Een promenade langs het kanaal en een landschapspark dat de verschillende deelgebieden verbindt zijn ontworpen door DELVA Landscape Architecture & Urbanism. Urbis maakte het stedenbouwkundig plan.

Bouwcombinatie Ringerskwartierbouw VOF (Tervoort Egmond / Bouwbedrijf Van der Gragt / SBB Ontwikkelen en Bouwen) zal naar verwachting over 3 jaar alle vier deelprojecten van Ringers opleveren.

Artist impressions: De Beeldenfabriek