All News

Ontwerp voor De Caai op Campinaterrein Eindhoven

13 July 2022

LEVS Campinaterrein2 historie min
LEVS Campinaterrein3 verdeling min
LEVS Campinaterrein4 situatie DELVA min

Op het voormalige fabrieksterrein van Campina in Eindhoven ontwerpen we twee woontorens met woonblokken rond binnentuinen. Het toekomstige kwartier De Caai wordt een levendig, grootstedelijk gebied met wonen, werken en uitgaan in een groen landschap met veel ruimte voor sociale interactie. Een vooruitstrevende gebiedsontwikkeling van BPD, waarmee de toon wordt gezet voor toekomstige ontwikkelingen langs de Eindhovense Kanaalzone.

De monumentale gebouwen op het terrein worden bewaard, getransformeerd en uitgebreid met vijf woontorens, twee woonblokken rond binnentuinen, een kasgebouw en een intensief vergroend, autovrij binnengebied, naar een masterplan van Studioninedots en DELVA Landscape Architecture & Urbanism. De wederopbouwarchitectuur van de fabrieksgebouwen vormt het uitgangspunt voor de nieuwbouw, die telkens anders geïnterpreteerd het gebied tot een samenhangend geheel gaat smeden.

In ons deelgebied realiseren we een complex programma van sociale- en vrije sector huur, koop-, woon-werk- en zorgwoningen en ondergronds parkeren. Met veel aandacht voor de overgangszone van publiek naar priv├ę op maaiveld en karaktervolle materialisatie. De drie andere woontorens worden ontworpen door KAAN Architecten, Mei architects and planners (samen fase 1, waarvan de bouw net is gestart) en Studioninedots.

Opdracht: BPD