ZuidHaven

Aan de haven van Scheveningen

ZuidHaven, Scheveningen

Fase 2 van De Zuid

Het oude Norfolkterrein in de haven van Scheveningen verandert de komende jaren in een gebied met wonen, winkels, horeca, leisure en visserij. Hier wordt als onderdeel van het grote plan De Zuid het deelproject ZuidHaven gerealiseerd. LEVS maakte in 2013 het structuurontwerp en werkte daarna als coördinerend architect eerst ZuidDuin (fase 1, opgeleverd) verder uit en nu ook ZuidHaven (fase 2).

Aan de haven

Het plan voor ZuidHaven verbindt de bedrijvigheid op het water met de rust van de duinen. Het binnengebied is met grondgebonden woningen autoluw en kleinschalig van opzet, met een grote diversiteit aan woningtypes en architectuur. Op verschillende plekken vanuit de woonstraten en pleintjes is er zicht op duinen en haven.

Architectuur in samenwerking

Vier architectenbureaus ontwierpen de gevels van de verschillende gebouwen, waardoor er een grote architectonische verscheidenheid ontstaan is. Door de onderlinge afstemming hebben ze zowel samenhang als een eigen identiteit.

Info

Opdrachtgever
De Zuid C.V. (MRP Development en VORM Ontwikkeling)
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Ron Bruin, Martijn Tjassens Keiser, Irina Margarit
Programma
62 appartementen op gezamenlijk parkeergarage en 9 grondgebonden woningen, 850 m² bedrijfsruimte
Locatie
Scheveningen
Jaar
2016 –
Aannemer
VORM
Partners
architectonische uitwerking: Appartementen havenzijde (A): LEVS architecten, appartementen duinzijde (B): WE architecten; grondgebonden woningen binnengebied: Broos de Bruijn architecten en HOYT architecten
Stedenbouwkundig plan
Urbis
Fotografie
Your Captain Luchtfotografie
Artist impressions
Beeldenfabriek