LEVS Zuid Duin1 min

ZuidDuin

Achter de duinen van Scheveningen

ZuidDuin, Scheveningen

Uitzicht op de zee en het strand, de duinen als achtertuin en op de bovenste verdiepingen kijken tot aan de horizon. LEVS werkte als coördinerend architect het plan ZuidDuin uit en ontwierp blok 1 met 18 riante appartementen in zijn geheel. Daarbij maakten we dankbaar gebruik van de bijzondere locatie aan de Houtrustweg.

Maritiem gezicht

De royale balkons en terrassen over de gehele gebouwlengte bieden een prachtig uitzicht. De brede horizontale aluminium banden met glazen balustrades volgen het verspringen van de balkons en geven het gebouw een lichte en luxe uitstraling. Tussen de banden heeft het gebouw een aluminiumgevel van verticale sidings met verschillende tinten brons.

Volumeopbouw

De riante appartementen van blok 1 zijn met acht verschillende plattegrondtypes en voor elk type verschillende indelingsopties, zeer divers. Het gebouw staat op een verhoogde gemetselde plint met grote terrassen. Een brede trap en de dubbelhoge hal zorgen voor een voorname entree. Het volume maakt met zijn massaopbouw een schaalsprong naar het achterliggende binnengebied en vormt daarmee een luwte voor de grondgebonden woningen.

Architectuur in samenwerking

Het plan ZuidDuin is één van de plandelen van project De Zuid op het voormalige Norfolkterrein aan de haven in Scheveningen. Zes architectenbureaus ontwierpen de gevels van de verschillende gebouwen, waardoor er een grote architectonische verscheidenheid ontstaan is. Door de onderlinge afstemming hebben ze zowel samenhang als een eigen identiteit.

Info

Opdrachtgever
MRP Development
Programma
85 appartementen op gezamenlijk parkeergarage en 14 grondgebonden woningen
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Tibor Kis, Ingeborg van Lent, Dennis Meijerink, Bart Beentjes, Martijn Tjassens Keiser
Locatie
Scheveningen
Jaar
2014 – 2018
Aannemer
Van Wijnen
Partners
Architectonische uitwerking: Blok 1 LEVS architecten, Blok 2 Architectenbureau Marlies Rohmer, Blok 3 ONX architecten; Binnengebied: Broos de Bruijn architecten, HOYT architecten
Landschapsontwerp
Copijn
Fotografie
LEVS architecten, Your Captain Luchtfotografie