LEVS Juvenaatlaan foto 2

Appartementen Juvenaatlaan

Compacte seniorenappartementen

Appartementen Juvenaatlaan, Etten-Leur

LEVS architecten heeft samen met de ontwikkelende aannemer Hazenberg Bouw en landschapsarchitecten VLUGP het plan gemaakt voor 74 levensloopbestendige seniorenappartementen langs de Juvenaatlaan in Etten Leur. Het ontwerp is, anders dan in de uitvraag omschreven, geen aaneengesloten gebouw, maar een ensemble van drie compacte, alzijdige appartementengebouwen in het groen.

Woningen flexibel

De gebouwen zijn zorgvuldig ingebed in een wadilandschap. Door het opknippen in drie losse volumes hebben bijna alle woningen een goede bezonning. Half inpandige royale balkons versterken de verbinding tussen de appartementen en de groene omgeving. De verschillende woningtypes zijn flexibel en toekomstbestendig en kunnen eenvoudig aangepast worden, bijvoorbeeld tot zorgappartement. De drie gebouwen zijn samenhangend ontworpen met grote gevelopeningen en robuust metselwerk met bijzondere accenten.

Aanknoping aan de omgeving

Tussen de drie gebouwen lopen informele paden door de wadi die aansluiten op de oude weg langs het naastgelegen kloostergebouw en het station. Zo ontstaat op wijkniveau een nieuw fiets- en wandelnetwerk.

Info

Opdrachtgever
Hazenberg Bouw (ontwikkelende aannemer), Woningstichting Etten-Leur
Programma
74 levensloopbestendige huurappartementen
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Marco Rats, Christiaan Schuit, Sietse Bolhuis, Thomas Wellink, Bart Beentjes
Locatie
Etten-Leur
Jaar
2016 – 2018
Aannemer
Hazenberg Bouw
Landschapsontwerp
VLUGP
Fotografie
Marcel van der Burg, LEVS architecten, SURREND3R (dronefoto)