LEVS D buurt1

Nieuw Develstein

Betaalbare gezinswoningen

Nieuw Develstein, Amsterdam

In de D-buurt van Amsterdam-Zuidoost ontwerpt LEVS in opdracht van SAREF en Ten Brinke Group 262 appartementen in de middeldure huur. Betaalbaar wonen gaat hier niet over studio’s maar over (gezins)woningen met twee, drie en vier kamers, variërend tussen de 65 en 90 m². Diverse woongebouwen met grote diversiteit aan woning typologieën vormen tezamen een nieuw ensemble rondom een prachtig groen hof.

Aansluiting bij de omgeving

Binnen de grenzen van een opgave zoeken we ook altijd naar kansen daarbuiten. In dit ontwerp is de rijke aansluiting bij de omgeving, de open benadering van het semiopenbare binnenhof de kracht van het ontwerp. Het wonen en ontmoeten staat centraal. De grote dubbelhoge entreehallen van de hoogbouw langs de te handhaven dreef staan direct in verbinding met het hof. De vrijstaande appartementengebouwen tonen aan dat rondom wonen vele kwaliteiten heeft mits goed gepositioneerd.

Knipoog naar Bijlmermeer flats

De schaal van het project is passend bij Zuidoost. De architectuur zoekt daarnaast nadrukkelijk het detail en de verfijning om ook van dichtbij de beleving van een plezierige woonomgeving te vervullen. Het honingraatpatroon in het metselwerk is een knipoog naar de oude Bijlmermeer flats.

LEVS D buurt7
Stadsvilla begane grond en 1e verdieping
LEVS D buurt8
Toren verdieping

Info

Opdrachtgever
SAREF, Ten Brinke Group
Programma
262 appartementen voor middeldure huur met twee, drie en vier kamers, variërend tussen de 65 en 90 m², ondergrondse parkeergarage
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Marco Rats, Ulf Bjällerstedt, Ingeborg van Lent, Timea Sandor, Ilias Kerkeni
Locatie
Amsterdam
Jaar
2016 –
Aannemer
Ten Brinke Groep
Landschapsontwerp
LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten