Levs scheepmakerskwartier kade2

Scheepmakerskwartier

Nieuw en vertrouwd stadsgezicht

Scheepmakerskwartier, Haarlem

Tussen de Molen De Adriaan en de spoorbrug heeft Haarlem een nieuw maar vertrouwd maritiem stadsgezicht gekregen. Langs het Spaarne aan de Kelderwindkade staan acht kadewoningen. De gevels met de witte kaders rond de ramen verwijzen naar de oude herenhuizen aan het Spaarne.

Ruime indelingskeuze

Binnen zijn de woningen van 150 tot 220 m² met vele indelingsopties uitgewerkt, met maximale vrijheid voor de individuele kopers. De begane grond heeft een splitlevel en is met 3,8 m extra hoog. Vides verbinden de verdiepingen en zorgen voor doorzichten, daglicht en ruimtelijkheid.

Liep vandaag door de stad Haarlem en wordt iedere keer weer oprecht blij van wat jullie aan huizen hebben ontworpen aan het Spaarne, de Kelderwindkade. Dit is met veel plezier en passie ontworpen. Complimenten.

Leon van Rooijen

Appartementen op de hoek

De kadewoningen eindigen op de hoek met een stoer appartementengebouw. Met grote ramen en diepe, half-inpandige balkons is het gebouw op water en uitzicht georiënteerd. Elke laag telt drie woningen, de bovenverdieping is een penthouse met tot vijf meter hoge ruimtes onder de nok van een flauw hellende kap.

Groen binnengebied met geïntegreerd parkeren

In de tussenstraat trapt de bebouwing af naar de hoek van de Harmenjansweg. Verderop maken vier nieuwe woningen de gevelwand af. Het binnengebied verbindt beide zijden en heeft een groen karakter met in het midden een tweelaags, half verhoogd dek met begroeide pergola’s waaronder geparkeerd wordt. Onder het dek, half verdiept, zijn de parkeerplaatsen voor de appartementen en bezoekers.

Info

Opdrachtgever
Aan Het Spaarne, Scholz Groep
Programma
8 kadewoningen, 12 luxe appartementen, 4 starterswoningen, 4 eengezinswoningen, tweelaags half verhoogd/verdiept parkeren
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Marco Rats, Martijn Tjassens Keiser, Bart Beentjes, Thomas Wellink
Locatie
Haarlem
Jaar
2013 – 2019
Aannemer
Scholz Bouw
Stedenbouwkundig plan
en fase 1: INBO