LEVS IT Factory4

IT Factory

Een leven lang leren

IT Factory, Zwolle

De IT Factory aan de Zwartewaterallee in Zwolle is een compact, flexibel werkgebouw georganiseerd rondom twee atria. Hier komen de nieuwe generatie IT-bedrijven, startups en flexwerkplekken bij elkaar en ook de bedrijven die ‘het leven lang leren’ organiseren voor de -toekomstige- arbeidsmarkt. Het gebouw heeft een flexibel casco met een ‘BREEAM Good’- potentie. Het is geen ‘in beton gegoten’ oplossing voor één gebruiker maar flexibel in indeling en in energiegebruik en volledig demontabel geëngineerd.

Gebruiksscenario's

Met de opdrachtgever en mogelijke gebruikers hebben we diverse scenario’s voor het gebruik van het gebouw ontwikkeld om ontmoeting optimaal te stimuleren. Van ondernemer, student en presentator van nieuwe concepten tot de promotie van nieuwe producten. Wie is er wanneer op een dag en hoelang? Waar ontmoet je elkaar en hoe kan ruimte dubbel gebruikt worden?

Iedereen een eigen interieur

Het gebouw heeft enerzijds een no-nonsensuitstraling door de robuustheid van het casco. Anderzijds heeft het een sprekende gevel die de beweging van het licht vangt en reflecteert en het optimisme van de tijd weergeeft. Voor het interieur heeft LEVS een tool-box ontworpen die samenhang en individualiteit van de toekomstige bedrijven mogelijk maakt. Hierin bepalen warme materialen en genuanceerd kleurgebruik de sfeer.

Info

Opdrachtgever
Junco, ontwikkelaar: Kreator Groep Zwolle
Programma
7.100 m² ICT-campus voor onderwijs en bedrijfsleven
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Mijke Rood, Surya Steijlen, Thomas Wellink, Olga Pedryc, Eerde van Leeuwen
Locatie
Zwolle
Jaar
2018