Alle Nieuws

Lexicon van LEVS

06 december 2019

Lexicon van levs boek
Lexicon van levs impressie1
Lexicon van levs impressie2
Lexicon van levs impressie3
Lexicon van levs impressie4
Lexicon van levs impressie5
Lexicon van levs impressie6

In 2019 bestaat LEVS architecten 30 jaar. Lexicon van LEVS blikt terug op drie decennia ontwerpen en bouwen in Nederland, Europa, Rusland en Afrika. Dertien persoonlijke essays met titels als Het beeft in het noorden, From Russia with love en Hoe houd je LEVS van de straat vertellen over de romantiek en de tragiek van het vak en geven een impressie van het vakmanschap, de motivatie en de werkwijze van LEVS.

De essays van partners Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt en Marianne Loof worden geïllustreerd met een selectie van projecten uit deze 30 jaar. De openhartige verhalen geven een verheldering hoe het werk werd gevormd door te zoeken naar antwoorden in een steeds veranderende context van opdrachtgever, gebruiker en maatschappij.

Het boek geeft een inkijk in creatief ondernemerschap, vol passie en betrokkenheid. Indira van ‘t Klooster heeft aan de hand van de essays het werk van LEVS en het 30 jaar werken aan een oeuvre opnieuw bekeken, geordend en gedefinieerd.
Van ‘t Klooster: “Een alles verklarend essay over de betekenis van het eigen werk past niet bij LEVS. Dat is een vorm van bescheidenheid, maar geeft ook blijk van een realistische kijk op de (veelkleurige) werkelijkheid. Vanzelfsprekend wordt het werk van LEVS niet alleen gevormd door externe krachten, maar ook door een persoonlijke werkwijze en motivatie.”

Aan de hand van de sleutelbegrippen aards, verbeelding, maken, inzicht en context is het werk gestructureerd en gedefinieerd. Zo is het ook een spiegel gebleken waarin de partners en medewerkers zichzelf en elkaar bevroegen over ambities en resultaat.

Het boek is voor € 29,90 te koop bij Architectura & Natura en bij NAi Boekverkopers.