Alle Nieuws

LEVS ontwerpt The OX in Amsterdam Osdorp

07 november 2019

Levsnb ox 19 1

Op de kavel van een gedateerd kantoorgebouw aan de Osdorper Ban in Amsterdam ontwerpt LEVS het nieuwe woongebouw The OX voor de middeldure huursector.
The OX bevat een groot aantal tweekamerwoningen van circa 60 m². In de koppen zijn de stijgpunten, met daar omheen driekamerappartementen van circa 75 m². Het volume loopt trapsgewijs van zes tot negen lagen. Op de begane grond zijn zowel maisonnettes als friends-woningen, voorzien van privétuinen. De overgangen naar de publieke ruimten zijn zorgvuldig vormgegeven door middel van lage tuinmuren, met daarachter een haag. Hierdoor ontstaat een levendige plint. Het semiopenbare binnenhof is van grote omvang en zal worden ingevuld met terrassen en bloeiende plantenzones.
De architectuur van het gebouw wordt gekarakteriseerd door een vierkant beton raster met verschillende invullingen en refereert aan de context van naoorlogse woningbouw. Door de materiaalverschillen, uitkragende balkons en erkers heeft het gebouw aan de noord-, west- en zuidzijde een subtiele geleding gekregen.

Opdrachtgever: Van Wijnen Projectontwikkeling Midden