Team

Jurriaan van Stigt

Jurriaan van Stigt studeerde in 1989 cum laude af aan de TU Delft. In hetzelfde jaar richtte hij in Amsterdam met Marianne Loof het bureau Loof & van Stigt Architecten op, wat vanaf 2005 met Adriaan Mout doorgroeide als LEVS architecten.

Voor Jurriaan is een architect een vakman die breed geïnteresseerd is en integrale kennis heeft over de totale reikwijdte van het vak. Daarin speelt de verbinding met het maken, materialiseren en bouwen met- en voor mensen een belangrijke rol. Dat komt terug in publieke gebouwen met ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen, waarvoor kennis over slimme bouw- en installatietechnieken onmisbaar is. Zoals het verbouwde St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam, wat de Scholenbouwprijs en de Prijs voor Energiebewust Opdrachtgeverschap ontving, en het duurzame museale depot van Kolleksjesintrum Fryslân in Leeuwarden. In Luxemburg leidt Jurriaan inmiddels in internationaal verband het ontwerp van een circulair woningbouwproject.

Zijn liefde voor kunst inspireerde al meerder LEVS projecten tot het integreren van kunstwerken, zoals het hekwerk van Square en de sculptuur op het dak van Gershwin Brothers.

Sinds 2009 is Jurriaan voorzitter van stichting Partners Pays-Dogon. De stichting houdt zich in west Mali en in samenwerking met de Dogon bezig met projecten op het gebied van onderwijs, de vergroening van de woestijn, schoon drinkwater, empowerment van vrouwen, gezondheid en cultuur. LEVS architecten ontwierp zonder vergoeding vele gebouwen voor de stichting, en is mede-ontwikkelaar van speciaal daarvoor gemaakte geperste leemstenen.

Van 2011 tot 2017 was Jurriaan hoofdredacteur van het AetA tijdschrift FORUM, waarbij de nadruk lag op de betekenis van architectuur in het maatschappelijke debat. Daarnaast is hij sinds 2017 als schrijver verbonden aan het tijdschrift My Liveable City, over de circulaire stadseconomie. Jurriaan treedt regelmatig op als gastdocent op onder meer de Academie van Bouwkunst Amsterdam en als jurylid van uiteenlopende vakprijzen.