Kantooruitbreiding De Nijs

Puur ontwerp met ambachtelijke details

Kantooruitbreiding De Nijs, Warmenhuizen

Vakmanschap zichtbaar gemaakt

Geheel in de bedrijfsfilosofie van bouwbedrijf De Nijs maakte LEVS een puur ontwerp met ambachtelijke details die alleen De Nijs aan durft en met houtmaten voor kozijnen die de robuustheid en directheid hebben van het bouwbedrijf zelf. De paviljoens van de kantooruitbreiding hebben een houten gevel op een cortenstalen plint en liggen deels verzonken in een groene wal. Op het met wilde grassen begroeide dak staat, verborgen onder een houten kap, een luchtgekoelde warmtepomp.

Spelen met licht

In de corridor die het bestaande kantoor met de twee nieuwe paviljoens verbindt zijn open en dichte vlakken omgekeerd. Een gesloten wand zweeft boven de vloer waardoor het licht laag binnenvalt. Zo hebben de bezoekers die de gang doorlopen op ooghoogte kijk op de recent opgeleverde projecten van De Nijs. Twee dramatische openingen lichten de entrees naar de nieuwe paviljoens aan.

Bedrijfsproces leidend

Eén paviljoen biedt ruimte aan de bouwpartners van De Nijs om samen aan BIM-projecten te werken. Het andere paviljoen is het nieuwe administratieve hart van het bedrijf. In het bestaande kantoor ontstaat zo voldoende ruimte voor het primaire bedrijfsproces: bouwen. De centraal liggende overlegruimten maken snelle interactie mogelijk en reflecteren de compacte aanpak van het huidige bouwen.

Info

Opdrachtgever
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Ingeborg van Lent, Martijn Tjassens Keiser
Programma
600 m² kantooruitbreiding
Locatie
Warmenhuizen
Jaar
2012 – 2016
Aannemer
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Landschapsontwerp
Vos Tuin en Landschap
Fotografie
LEVS, architecten, Architectuurfotografen / Fedde de Weert