Broerenstraat

Scharnier tussen oud en nieuw

Broerenstraat, Arnhem

Prominente positie

LEVS ontwierp in opdracht van Stadswaarde 18 luxe appartementen boven een commerciële plint in de binnenstad van Arnhem. Het gebouw vervangt een woongebouw uit de wederopbouwperiode en vormt straks een van de drie pleinwanden van het oude Kerkplein.

Opwaarderen openbare ruimte

Het project ‘Broerenstraat’ sluit aan bij de stedenbouwkundige ingreep waarbij de gemeente Arnhem door middel van het herintroduceren van de oude Sint Jansbeek, nieuwbouw en opwaarderen van de openbare ruimte de oude binnenstad met de Rijn wil verbinden.

Wederopbouw als inspiratie

Het bestaande L-vormige gebouw aan de Broerenstraat wordt gekenmerkt door het verticale ritme van puien boven een horizontale plint. Het ontwerp is een interpretatie van de kenmerken van het bestaande gebouw, maar reageert ook op de nieuwe prominente positie op de hoek langs een van de nieuwe noord zuid corridors van de binnenstad naar de Rijn.

Stedelijk wonen

De appartementen variëren van 100 tot 175 m², zijn breed en licht en hebben een prachtig uitzicht over de binnenstad. Aan de binnenzijde van bouwblok liggen de appartementen aan grote veranda's. In de plint aan de pleinzijde is ruimte voor 600 m² commerciële ruimte met aan het binnenhof ruimte voor parkeren en bergingen.

Info

Opdrachtgever
Stadswaarde
Ontwerp
Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt, Marianne Loof
Projectteam
Marco Rats, Ulf Bjällerstedt, Daan Goedhart, Olga Pedryc
Programma
18 luxe appartementen van 100-175 m², 600 m² commerciële ruimte
Locatie
Arnhem
Jaar
2017 – 2020
Aannemer
Ter Steege Bouw