LEVS werkt continu aan het verbeteren van de leefbaarheid van steden, in binnen- en buitenland. Dat doen we vanuit ruim 30 jaar ervaring en met een divers en internationaal team. Onze opvattingen zijn sterk en realistisch. Wij staan voor oplossingsgerichte samenwerkingen met onze opdrachtgevers en alle bouwpartners. We noemen onze aanpak realistisch idealisme.

Architectuur is teamwork. In ons team werken betekent dan ook werken binnen een hechte gemeenschap. Een gemeenschap waarin we van elkaar kunnen leren en waarmee we samen nieuwe ontdekkingen doen. Daar bouwen we voortdurend aan. Door op bouwplaatsbezoek te gaan, interne presentaties te houden en excursies in binnen- en buitenland te maken. Zo blijven we op de hoogte van waar iedereen aan werkt, waar kruisbestuiving mogelijk is en waar de kennis en kunde in het werkveld heen beweegt, of vandaan komt. We werken op het inspirerende en ruige Cruquiuseiland in Amsterdam. Een transformatiegebied waar we zelf ook uitgebreid aan mee hebben ontworpen. Onze warme en open kantoorruimte nodigt uit om samen te werken. We investeren met liefde in ons human capital. Want samen zijn wij LEVS.

Ook bij ons werken? Bekijk onze vacatures en laat van je horen.

Partners

Surya Steijlen en Christiaan Schuit traden in 2021 toe als partners van LEVS architecten. Samen met Marianne Loof, Adriaan Mout en Jurriaan van Stigt zullen zij leiding geven aan het realiseren van onze ambities in complexe stedelijke opgaves. Zo kunnen we de inspiratie en visie van een jongere generatie optimaal inzetten voor de uitdagingen van de toekomst.

 

LEVS engineering

Wij investeren in onze kennispositie op het gebied van digitale innovatie en uitwerking. Inmiddels zijn we koploper in BIM en datagedreven ontwerpen. We werken mee aan de ontwikkeling van standaarden voor de hele bouwketen, zodat iedereen duidelijke afspraken met elkaar kan maken en de kwaliteit hoog blijft. Met wie we ook samenwerken, wij zorgen voor de benodigde technische kennistools. Van schetsfase tot technische uitwerking.

Parametrisch ontwerpen
Carbon Cost Tracker

LEVS international

Internationale projecten geven ons een breed perspectief op stedelijke ontwikkelingen wereldwijd. Sinds 2014 werken we aan woningbouwprojecten in meerdere steden in Rusland. Waar doelmatigheid en klimaat de boventoon voeren, introduceren wij een integrale aanpak van architectuur, stedenbouw en landschap. In Mali en Mauritanië maken we stedenbouwkundige plannen met de focus op betaalbare woningbouw. Bij alle internationale opgaven combineren we de lokale kennis, cultuur en context met onze ervaring; ontwerpen in een hoge dichtheid met behoud van de menselijke maat. Sinds 2005 ontwerpen we zonder vergoeding gebouwen voor de stichting Partners Pays Dogon. Deze stichting richt zich op kennisdeling van onderwijs, cultureel erfgoed, landbouw en water in het Unesco werelderfgoed- en tevens onherbergzame Dogongebied in Mali. We willen met onze architectuur bijdragen aan de ontwikkeling van deze samenleving. Met respect voor de bestaande, bijzondere cultuur.

* In februari 2022 hebben wij al onze werkzaamheden in Rusland per direct gestaakt. Dit naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne. Lees er meer over in dit statement.