LEVS is een ambitieus bureau met een gedreven en internationaal team. We werken voortdurend aan het verbeteren van de leefbaarheid van steden, in binnen- en buitenland. Daarbij schuwen we de grote thema’s van deze tijd niet. Stedelijk verdichten én verduurzamen, sociaal bouwen én de leefkwaliteit verhogen, wij laten zien dat het kan. Altijd op het snijvlak van stedenbouw en architectuur. Onze liefde voor het ambacht van het vak gaat van de baksteen tot natuurinclusief ontwerpen en het meeschrijven aan de BIM ILS O&E. Daar staan we al ruim 30 jaar voor. Het zorgt ervoor dat we niet alleen dromen, maar ook echt bouwen.

LEVS wil zorgen dat de complexe en aan verandering onderhevige stad een welkome plek voor mensen blijft. Lees ons verhaal over:

Shaping Cities
Creating Communities
Making Homes

Innovatie

We ontwerpen niet alleen, we denken ook na hoe we onze ambities op innovatieve wijze kunnen verwezenlijken. Architectonisch hoogwaardig, technisch kwalitatief en zo duurzaam mogelijk. We buigen ons over nieuwe energetische concepten zoals depots of bedenken een nieuwe manier om een bestaande grondstof te gebruiken zoals ons systeem voor demontabele houten constructie-elementen. We ontwikkelen circulaire bouwproducten zoals geperste leemstenen of combineren materialen tot een hoogwaardig en esthetisch prefab-element zoals de verzinkte aluminiumgevelplaten. Hier worden we heel blij van. Want de beste innovaties combineren schoonheid met duurzaamheid en efficiency.

Internationaal

Internationale projecten geven ons een breed perspectief op stedelijke ontwikkelingen wereldwijd. We beseffen nog beter dat alle architectuur het resultaat is van uiteenlopende krachten en overwegingen. Het relativeert de rol van ontwerper en plaatst deze meer in de context van opdrachtgever, gebruiker en maatschappij.

Sinds 2014 werken we aan woningbouwprojecten in Moskou, Jekaterinburg en Novosibirsk in Rusland. Waar doelmatigheid en klimaat de boventoon voeren, introduceren wij een integrale aanpak van architectuur, stedenbouw en landschap. In Mali en Mauritanië maken we stedenbouwkundige plannen met de focus op betaalbare woningbouw. Bij alle internationale opgaven combineren we de lokale kennis, cultuur en context met onze ervaring; ontwerpen in een hoge dichtheid met behoud van de menselijke maat.

Ook zoeken we samen met onze partners continu naar innovatieve duurzame oplossingen die lokaal gerealiseerd kunnen worden, zoals de HCEB steen (hydraulically compressed earth blocks).

Sinds 2005 ontwerpen we zonder vergoeding gebouwen voor de stichting Partners Pays Dogon. Deze stichting richt zich op kennisdeling van onderwijs, cultureel erfgoed, landbouw en water in het Unesco werelderfgoed- en tevens onherbergzame Dogongebied in Mali. We willen met onze architectuur bijdragen aan de ontwikkeling van deze samenleving. Met respect voor de bestaande, bijzondere cultuur.

Werken bij ons

Werken bij ons is werken én leren met passie. Passie voor bouwen en ontwerpen. Werken als een team en werken aan je eigen ontwikkeling. Kennis opdoen en kennis delen. Vanuit ons pand op het inspirerende en ruige Cruquiuseiland in Amsterdam. In een warme, open ruimte die uitnodigt om samen te werken.

Team

Architectuur is teamwork. Ons team werkt, leert en deelt. Projecten, kennis maar ook plezier. Ons bureau is als een eigen community waar we met elkaar het podium delen. Aan onze LEVS Academy kun je tal van interne opleidingen volgen. We investeren met liefde in ons human capital. Want samen zijn wij LEVS.

Vacatures

Werken bij ons is een uitdaging. Laat je zien. Wij zijn benieuwd.